MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Afera pečat dobija sudski epilog, a predizborna kampanja nikad nije ranije krenula

Potvrđivanjem optužnice protiv Edine Abdić Pleho, od strane Općinskog suda u Velikoj Kladuši, afera pečat nakon dva i po mjeseca  dobija sudski epilog.  Naime najmlađoj načelnikovoj kćerki se stavlja na teret da je dana 1. aprila ove godine iako nije uposlenica Općine, otuđila pečat Općinskog vijeća, sa namjerom da onemogući predsjedavajućem Vijeća Fikretu Bašiću ovjeravanje službenih dokumenata. U optužnici stoji da je Edina Abdića Pleho, pečat otuđila iz ladice tehničkog sekretara Općinskog načelnika. Nakon što je optužnica potvrđena, ono što dalje slijedi jeste nastavak krivičnog postupka.

Pored potvrđivanja optužnice, ovih dana u Velikoj Kladuši se zakuhava na političkoj sceni a kako se približava krajnji rok za prijavu političkih subjekata, tako se u kuloarima čuje za sve veći broj političkih aspiranata, kako za poziciju načelnika, tako i za vijećnike. Užurbano se prikupljaju potpisi, a ono što bi moglo obilježiti ove izbore jeste najava većeg broja nezavisnih lista.

Iako zvanična predizborna kampanja počinje tek za četiri mjeseca, svjedoci smo da je Laburistička stranka već krenula u kampanju, a sam načelnik  otkad se vratio iz Hrvatske, izuzetno je aktivan u  kampanji. Tako se obilaze sela i zaseoci, putevi, plastenici, zasađeni kesteni i na licu mjesta se dijele banalni savjeti o tome koja je zemlja dobra za određene poljoprivredne kulture. U svoj ovoj trci i frci načelnik se vjerovatno ne stigne baviti studentskim problemima i stipendijama, koje već debelo kasne. O ovome su se nedavno oglasili studenti, a danas  i DNZ-Krajiška stranka, koja u saopćenju traži hitno rješavanje ovog pitanja, jer kako kažu, ne postoji ni jedan razlog da se ovo ne rješava.

Ono što smo mogli pročitati sa oficijelne stranice Općine, jeste da je danas održana i Skupština Udruženja nezaposlenih dioničara, a iz šture  vijesti saznali smo da je skupštini prisustvovao Načelnik i da je usvojen izvještaj za prošlu i plan rada za tekuću godinu. Pored ove informacije moglo se pročitati o već pomalo otrcanoj frazi o nekakvim edukacijama mladih kadrova, prekograničnoj saradnji i ostalim floskulama koje se povlače godinama. Za načelnika Abdića je vjerovatno bitnije prisustvovati Skupštini fantomskog Udruženja, nego sjednici OV na kojoj se posljednji put pojavio prije tri godine.

Na stranici Općine se redovno izvještava o privatnoj Kladuškoj zadruzi, plastenicima koji su toliko unosan biznis, da je bivši vlasnik velikodušno prodao navedenoj zadruzi. Ono što običnog građanina smeta, jeste da se plastenička proizvodnja prikazuje kao nešto invativno, a velikokladuški  amputirci se ovim bave posljednjih dvadeset godina.

Nikom više nije teško razobličiti šta je cilj svih ovih seoskih putovanja, kao i održavanje skupštine dioničara za koje je nedavno i u ovoj izuzetno teškoj situaciji prebačeno 200 000 maraka.

Vjerovatno Udruženje dioničara i privatna zadruga ne mogu čekati, a studenti moraju, jer ih niko ne pita kako im je.

Trend radio/Mersad Sarajlija

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa