MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Apotekari razbili Werder u Bremenu, Havertz pogodio dva puta

Nogometaši Bayer Leverkusena gostovali su sinoć u posljednjoj utakmici 26. kola njemačke Bundeslige na Weserstadionu u Bremenu kod Werdera, a susret je završen pobjedom gostujuće ekipe rezultatom 4:1.Gosti su do vodstva došli u 28. minuti susreta. Moussa Diaby je asistirao nakon prodora po desnoj strani, a Kai Havertz je šutirao glavom i donio prednost Apotekarima.

Radost gostiju trajala je samo dvije minute. Leonardo Bittencourt je izveo korner za domaće, a Theodor Gebre Selassie je bio najprisebniji u šesnaestercu i donio je izjednačenje Werderu.

Gosti su do nove prednosti došli u 33. minuti utakmice. Kerem Demirbay je izveo slobodni udarac, a Havertz je još jednom šutirao glavom i matirao nemoćnog Jirija Pavlenku. Ostalo je do kraja prvog poluvremena 2:1 za goste.

U nastavku Leverkusen je riješio pitanje pobjednika. Diaby je asistirao drugi put večeras u 61. minuti susreta, a ovaj put pogodak glavom postigao je Mitchell Weiser. Četvrti pogodak postigao je Demirbay nakon sjajne asistencije Karima Bellarabija. Sačekao je da Pavlenka padne na travu i prebacio loptu preko njega za konačnih 4:1.

Bayer Leverkusen trenutno je peti na tabeli sa 50 osvojenih bodova, jednim manje od Leipziga i dva manje od Borussije Monchengladbach. Werder je 17. sa pet bodova manje od Fortune Dussledorf i utakmicom manje.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa