MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Federalni zavod za zapošljavanje: Od 1. oktobra nezaposlenim dostupan projekt ”Tražim poslodavca”

Uz radnike koji su zbog pandemije koronavirusa privremeno ili trajno ostali bez posla, njene posljedice su značajno pogodile i one koje duže vrijeme traže zaposlenje. Za sve njih koji su na evidencijama nezaposlenih u kantonalnoj Službi za zapošljavanje izuzetno su važni projekti kojim se s federalnog nivoa sufinansiraju aktivne mjere na tržištu rada. Inače svi javni pozivi ove godine su bili stopirani te onaj prvi „Tražim poslodavca“ kreće tek 1. oktobra. Putem ove ali i ostalih mjera do kraja godine biti će iskorišteno 2,5 miliona maraka za nova zapošljavanja u USK.

Bez obzira na struku, kvalifikacije ili dob, sve nezaposlene osobe koje su prijavljene na evidenciju Službe za zapošljavanje prvog oktobra ove godine mogu putem interneta na službenoj stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje aplicirati na projekt “Tražim poslodavca“.

Ukupna vrijednost projekta je 430.000,00 maraka, a šansu da na ovakav način dođu do posla moći će ostvariti između 80 i 120 nezaposlenih osoba u USK. Ovom mjerom želi se potaknuti poslodavce da u svojim kompanijama angažiraju radnike na 6 ili 12 mjeseci, a za taj period mogu ostvariti subvencije do 5.400,00 maraka.

Izvor:RTVUSK

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa