MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kina izvijestila o 49 novih slučajeva koronavirusa, Peking počinje masovno testiranje

Kineski zdravstveni službenici izvijestili su o 49 novih slučajeva koronavirusa, uključujući još 36 u glavnom gradu Pekingu. Svi oboljeli povezani su s novim žarištem, pijacom u glavnom kineskom gradu.Epidemija koronavirusa u Kini je većim dijelom stavljena pod kontrolu, no prošle sedmice otkriven je niz novih slučajeva. Pored novih slučajeva u Pekingu, Nacionalna zdravstvena komisija kazala je da postoje i tri potvrđena slučaja u provinciji Hebei.

Peking je započeo masovno testiranje radnika na pijaci Xinfadi, kao i onih koji žive u blizini i svih koji su je posjetili posljednjih sedmica.

Službenici su izjavili kako planiraju testirati 46.000 stanovnika tog područja. Već je testirano više od 10.000 ljudi.

Jedanaest stambenih naselja koja se nalaze u blizini pijace stavljeno je pod blokadu, a nekoliko gradova upozorilo je stanovnike da ne putuju u Peking.
Vlasti također pojačavaju napore da pronađu one koji su posjetili pijacu.

Osim toga, danas je potvrđeno i deset uvezenih slučajeva. Bilo je i 18 novih asimptomatskih slučajeva, od kojih je sedam domaćih. Kina ne računa asimptomatske slučajeve kao potvrđene.

“Rizik širenja epidemije vrlo je visok pa moramo poduzeti odlučne mjere”, kazao je glasnogovornik pekinške gradske uprave Xu Hejiang na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

IZvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa