MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kurban bajram – najveći muslimanski praznik

Prema Takvimu Islamske zajednice u BiH, prvi dan Kurban-bajrama je u nedjelju 11. augusta 2019. godine.Kurban ili Hadži bajram veliki su mubarek dani, dani velikog Božijeg dobra. Njihovu važnost određuje klanje kurbana i dijeljenje kurbanskog mesa siromasima, prijateljima, komšijama, kao i dani hadža – dan boravka nekoliko miliona muslimana u časnim mjestima Mekki i Medini.
Tradicionalnom čestitkom povodom Kurban-bajrama reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović poručio je :”Ne dopustite zlim ljudima da naruše vašu vjeru u ljude. Dostojanstveno, kako priliči muslimanima, obilježite ovaj veliki blagdan, ne zaboravite svoju rodbinu, prijatelje i komšije, a posebno ne one kojima je naša pomoć potrebna.”Bajram je čestitao muslimanima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i dijaspori, te svim muslimanima i muslimankama u svijetu.
Bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić, uz čestitku povodom nastupajućeg Kurban – bajrama, vjernicima je poručio kako bi radost Bajrama trebali podijeliti sa svima, odnosno pokazati istinsku ljubav i solidarnost s onima kojima je pomoć potrebna-
”U danu nastupajućeg Kurban – bajrama naše misli trebaju biti usmjerene prema dragome Bogu. Neophodni su nam lijepa riječ, saosjećanje i razumijevanje prema najbližima, a posebno prema komšijama, onima u potrebi i putnicima” riječi su bihaćkog muftije Mehmeda ef. Kudića.

Bajram – namaz će se u nedjelju ujutro klanjati u više od 200 džamija i mesdžida na području Unsko-sanskog kantona a glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša Ismet efendija Mustedanagić čestitao je svim muslimanima i muslimankama nadolazeći Kurban-bajram sa porukom da ga provedemo u miru, sreći, blagostanju i sjećajući se dragog Allaha i naših predaka.

Bajramskim čestitkama pridružuje se i kolektiv Trend radija.

Bajram šerif mubarek olsun!

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa