MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Medicinski timovi ljekara iz BiH otputovali za Novi Pazar

Medicinski timovi u kojima je 15 uposlenika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te Hitne pomoći i Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla otputovali su jutros za Novi Pazar, kako bi u tom gradu pomogli kolegama u borbi protiv koronavirusa.

Ljekarski tim je upućen nakon poziva u pomoć  koji su proteklih sedmica stizali iz Sandžaka zbog velikog broja zaraženih novim koronavirusom. Ono što predstavlja najveći problem je činjenica da je i veliki broj zdravstvenih radnika u Novom Pazaru obolio od COVID-19.

Planirano je da medicinski timovi iz Sarajeva i Tuzle ostanu 14 dana. Iako je prethodno odbila pomoć koja je ponuđena iz BiH, ipak, Srbija je naknadno dala saglasnost da bh. ljekari dođu i pomognu u Novom Pazaru, gdje je situacija sa koronavirusom izuzetno složena.

Koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek izjavio je da je tokom noći deset osoba preminulo od posljedica korona virusa.
Đerlek je za TV Prva rekao da je riječ o osobama starijim od 75 godina, ali je ocijenio da se situacija u Novom Pazaru polako stabilizuje.

Naveo je da je više od 80 osoba izliječeno, odnosno da je trenutno u bolnici 290 pacijenata u odnosu na 370 koliko je bilo juče.  

Izvor:Federalna.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa