MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Musa dvocifren u porazu Netsa, Dončić nastavio sa fantastičnim partijama

U noći sa četvrtka na petak u NBA ligi je odigrano šest utakmica. Paul George je konačno debitovao za Clipperse, Luka Dončić nastavio u fantastičnom ritmu, naš Džanan Musa upisao novu solidnu partiju…

Brooklyn Netsi su gostovali u Denveru gdje su poraženi od Nuggetsa rezultatom 101:93.Netsi su krajem druge i početkom treće četvrtine imali i +16, ali su Nuggetsi nakon par minuta igre u zadnjoj dionici preuzeli prednost i na kraju slavili pobjedu.Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi su bili Nikola Jokić i Paul Millsap sa po 18 ubačenih poena, dok je 17 dodao Barton. Jokić je imao i 10 skokova.Kod Netsa su trojica ubacila po 17 poena, a to su bili Jarrett Allen, Kyrie Irving i Spencer Dinwiddie.

Solidnu minutažu je dobio i Džanan Musa. Na parketu je proveo nešto manje od 19 minuta, te je postigao 10 poena (trojke 2/3) i upisao dva skoka i jednu asistenciju.

Sjajni Luka Dončić je nastavio u sa fenomenalnim partijama, pa je sinoć upisao novi triple-double, peti u sezoni. Ipak, nije uspio pomoći svojim Mavericksima da izbjegnu poraz od New York Knicksa u Madison Square Gardenu. Knicksi su na kraju slavili rezultatom 106:103.

Dončić je upisao 33 poena, 10 skokova i 11 asitencija, dok je dobar u poraženoj ekipi bio i Kristaps Porzingis. On je po prvi put od napuštanja Knicksa zaigrao u MSG-u (pozdravljen je zvižducima), a upisao je 20 poena i 11 skokova.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa