MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nezavisni kandidat Jasmin Hušić, predstavnicima medija prezentirao svoj program

Jasmin Hušić, nezavisni kandidat za načelnika Velike Kladuše, danas je organizirao konferenciju za medije na kojoj je predstavio svoj program rada pod nazivom “Program za naše sutra”. Tokom samog predstavljanja programa Hušić je istakao da je program rezultat timskog rada i saradnje sa građanima Velike Kladuše, koji su kroz svoje prijedloge učestvovali u njegovom kreiranju. Na samom početku Hušić se dotakao četiri segmenata samog programa, od kojih je najveća pažnja posvećena projektima koje planira realizirati u četverogodišnjem mandatu. U samom izlaganju, Hušić je govorio o otvaranju općine prema drugim lokalnim zajednicama i višim organima vlasti, zatim o Velikoj Kladuši u kojoj će svi građani imati jednaka prava, jednak i pravičan pristup općinskim službama i organima. Kad je u pitanju trošenje budžetskih sredstava, kandidat za načelnika je istakao da je u programu predviđeno da ta potrošnja mora biti transparentna prema građanima.

Za jedno od najbitnijih pitanja migrantska kriza, Hušić je naveo da će insistirati da lokalna vlast bude učesnik i bitan akter u rješavanju ovog, trenutno najvećeg problema stanovnika općine. Nakon izlaganja kandidata za općinskog načelnika Jasmina Hušića, prisutni novinari su postavili nekoliko pitanja, koja su se odnosila na odnos prema novinarima, mladima, poduzetničkom sektoru, sadržajima i igralištima za djecu.

Kroz pedesetak stranica Programa, nezavisni kandidat za načelnika Jasmin Hušić, je uglavnom obuhvatio sve one segmente na kojima bi općinski načelnik trebao raditi da se Velika Kladuša izdigne koju stepenicu više kad je u pitanju ljestvica razvoja i vladavina prava. Pored onih standardnih segmenata i projekata, u programu se nalazi određen broj onih koji su inovativni kao što su, naučni, sportski i umjetnički centar, Festival mladosti. Posebno pažnju u programu privlači projekat Zoom, koji ima za cilj otvoriti javnu upravu građanima, čime bi se u znatnoj mjeri spriječilo koruptivno ponašanje u samoj javnoj upravi. Ovim projektom građani bi imali i svakodnevni uvid u status predmeta koji su pokrenuli, kao i mogućnost dobijanja odgovora iz nadležnosti lokalnih vlasti, najkasnije u roku od 48 sati.

Dr.sc. Jasmin Hušić, rođen je 1977. godine, doktor je pravnih nauka a na predstojeće izbore izlazi kao nezavisni kandidat za općinskog načelnika, čiju kandidaturu podržava sedam političkih stranaka koje izlaze na predstojeće lokalne izbore.

Mersad Sarajlija/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa