MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održan prvi kantonalni trening Mreže Vijeća učenika USK

Mreža Vijeća učenika USK je od 1.11. do 3.11. u hotelu Park organizirala seminar za
predsjednike svih Vijeća učenika srednjih škola na našem kantonu. Mreža Vijeća učenika USK je jedna od rijetkih mreža koja se može pohvaliti da su u njenom sastavu i aktivno rade sve srednje škole na USK.

Prvog dana seminara srednjoškolci su imali sastanak s predstavnicima Vlade, Ministarstva
obrazovanja, nauke, kulture i sporta te predstavnicima Komisije za obrazovanje.
Na sastanku su srednjoškolci iznijeli pitanja prema vlasti, ukazali na svoje potrebe i probleme i dali jasno doznanja da su mladi resurs kojeg država i naš kanton trebaju koristiti, a ne problem kojeg trebaju rješavati.



Preostala dva dana seminara srednjoškolci su radili na jačanju kapaciteta Vijeća učenika svojih škola, na jačanju svojih liderskih sposobnosti, pronalasku rješenja za neka od najvažnijih problema koji se tiču njih samih i njihovih lokalnih zajednica te cijelog kantona.
Na osnovu svojih problema i potreba su kreirali plan aktivnosti za školsku 2019/20. godinu koji je jedinstven za sve srednje škole na nivou kantona.
Izabrano je i prijelazno rukovodstvo, kojeg čine Edna Mustafić, na funkciji predsjednice te Sara Dejanović i Alma Nuhanović na funkcijama prve odnosno druge zamjenice predsjednice.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa