MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Oružane snage BiH dobile 14 Humveeja i novu vojnu ambulantu u Sarajevu

Vojne snage Bosne i Hercegovine od danas su bogatije za još jednu vojnu ambulantu i 14 visokomobilnih višenamjenskih vozila Humvee koje su vlade Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva donirala Oružanim snagama BiH, odnosno kasarni “Rajlovac” u Sarajevu.Nakon otvorenja ambulanti u kasarni Kozara u Banjoj Luci i u kasarni Dubrave u Tuzli, danas je otvorena i vojna ambulanta OSBiH u kasarni Rajlovac u Sarajevu.

Prilikom današnje svečanosti Komandant NATO Štaba Sarajevo general William Edwards rekao je da ovakve ceremonije predstavljaju primjer saradnje, partnerstva i timskog rada između Ambasade Velike Britanije u BiH, Ministarstva odbrane BiH, Oružanih snaga BiH i njegovog tima iz NATO Štaba Sarajevo.

“Ovi objekti su primjer zajedničke predanosti vrijednim vojnicima Oružanih snaga BiH i želje da im se obezbijedi sva zaštita koju zaslužuju. Jedna od osnovnih uloga vojnih lidera jeste da vode brigu o svojim vojnicima. Ova ambulanta će pomoći da to uradite za vojnike OSBIH. Tako da pozdravljam liderstvo ministra Podžića i generala Mašovića koji su svoju viziju pretvorili u ovaj uspjeh”, kazao je Edwards te pohvalio predanost Ambasade SAD-a u BiH.

Ceremoniji primopredaje vrijedne donacije prisustvovao je i američki ambasador u BiH Eric Nelson koji je kazao da današnja ceremonija predstavlja još jedan primjer dobrobiti partnerstva BiH i članica NATO-a.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa