MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Spektakularnim utakmicama u Manchesteru i Torinu danas se nastavlja Liga prvaka

Nakon 148 dana pauze večeras nam se vraća Liga prvaka revanš utakmicama osmine finala između Juventusa i Lyona te Manchester Cityja i Reala.Posebno će zanimljiv biti duel na Etihadu u Engleskoj budući da će na teren istrčati mnogobrojni skupocjeni igrači koji igraju za obje ekipe.

Prvi meč odigran u Madridu iznenađujuće je pripao Cityju rezultatom 2:1 pa se izabranici Pepa Guardiole nalaze u komotnoj situaciju, ali opuštanja svakako ne smije biti. Građani su sezonu u Premiershipu dovršili bez puno drame jer su bili sigurni na drugom mjestu, a u posljednje dvije utakmice su postigli devet golova Watfordu i Norwichu što im je bila odlična priprema za izazove u Ligi prvaka. Guardiola večeras ne može računati na Aguera zbog povrede, dok je Mendy suspendovan.

Real se fantastičnim partijama nakon pauze zbog koronavirusa okitio titulom prvaka Španije i u sjajnom raspoloženju očekuje nastupe u Ligi prvaka. Zinedine Zidane zna kako igrati u ovom takmičenju, a osim rezultatskog zaostatka problem za Kraljeve je i neigranje kapitena Ramosa zbog suspenzije. Nema ni Diaza koji se zarazio koronavirusom, dok je Marcelo pod upitnikom zbog povrede.

Posljednja dva duela u Ligi prvaka odigrana u Manchesteru okončana su neriješenim rezultatom, što je ishod kojim bi daleko zadovoljniji bili Građani.

Lyon je u prvoj utakmici iznenadio Juventus i savladao ga 1:0 pa sa solidnom prednošću stiže na Allianz stadion u Torinu. Problem će im predstavljati činjenica da nisu imali dugo vremena takmičarskih utakmica jer je Ligue 1 prekinuta zbog koronavirusa. Francuski tim ima određenih problema i s povredama pa će tako sigurno odsutan biti Kone, dok su pod upitnikom Marcelo i Tete.

Iako je Juventus osvojio novu titulu prvaka Italije, brojni su mišljenja kako je Stara dama vrlo loše igrala u završnici sezone. Doživjeli su brojne poraze pa su i sezonu okončali s dva neuspjeha protiv Cagliarija i Rome. Trener Maurizio Sarri večeras zbog povreda ne može računati na De Sciglija i Douglasa Costu, dok je pod upitinkom nastup Dybale. Večeras se u prvom timu Juventusa očekuje i nastup bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

Juventus je protiv Lyona u historiji uglavnom izlazio kao pobjednik do posljednja dva duela koji su završena remijem te već pomenutom pobjedom francuskog tima u februaru.

Vjerovatni sastavi:

City: Ederson; Walker, Fernandinho, Laporte, Joao Cancelo; De Bruyne, Rodri, Gundogan; Mahrez, Jesus, Sterling
Van sastava: Aguero (povreda), Mendy (suspenzija)

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Eder Militao, Mendy; Casemiro, Kroos; Modrić, Hazard, Vinicius Junior; Benzema
Van sastava: Ramos (suspenzija), Mariano Diaz (koronavirus)
Upitan: Marcelo (povreda)

Juventus: Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Bentancur, Pjanić, Rabiot; Bernardeschi, Higuain, Ronaldo
Van sastava: De Sciglio (povreda), Douglas Costa (povreda)
Upitan: Dybala (povreda)

Lyon: Lopes; Denayer, Marcelo, Marcal; Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet; Depay, Dembele
Van sastava: Kone (povreda)
Upitni: Marcelo (povreda), Tete (povreda)

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa