MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Udruženje poduzetnika Velika Kladuša svečano predstavilo projekat edukacije

Danas je u Velikoj Kladuši ,nakon redovne godišnje skupštine  Udruženja poduzetnika Velika Kladuša, održana svečana promocija projekta edukacije Udruženja poduzetnika, prilikom koje je otvoren prostor u kojem će se odvijati edukacije. Ovaj projekt se sastoji od 4 faze: IT centar, robotički centar, centri izvrsnosti i startUp inkubator.

Na početku programa prisutni su imali priliku pogledati promo video Udruženja u kojem su predstavljene sve njene članice, a nakon toga prisutnima se obratio predsjednik Udruženja poduzetnika Velika Kladuša Ibrahim Đedović.

Prema njegovim riječima cilj projekta je pružanje neformalnog obrazovanja koje je prijeko potrebno u firmama. Ova edukacija pomoći će mladima da budu bliže poslodavcu, ali i poslodavcu da ostvari bolju komunikaciju i konekciju sa radnicima. Svi ovi programi su u cilju poboljšanja zajednice u kojoj živimo, koja će biti rezultat ostanka mladih u Velikoj Kladuši.

Nakon predsjednika Đedovića prisutnima se obratio i predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Enes Ružnić , koji je dao podršku i Udruženju i ovom projektu. Ovom prilikom je i najavio potpisivanje memoranduma između Udruženja poduzetnika VK  i Privredne komore USK, koji je temelj za zajedničko djelovanje kako na ovom projektu, tako i u budućnosti.

Projekat su podržali brojni donatori koji su bili puna podrška Udruženju u proteklih godinu dana, koliko se pripremao projekat. Samim tim upriličena je svečana dodjela zahvalnica donatorima za nesebičnu podršku i doprinos.

Treba napomenuti da realni sektor u Velikoj Kladuši zapošljava blizu 3000 radnika u  brojnim firmama od kojih su neke izuzetno uspješne kako na području Unsko-sanskog kantona, tako i na području Bosne i Hercegovine.

Lajla Žalić/ Trend Radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa