MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Velika Kladuša: Nakon 46 godina pronašla oca, rođenog brata i 13 polubraće i sestara

Prije 46 godine dogodio se nemili događaj koji je rastavio jednu porodicu. Ona se danas zove Nicole, a rođena je kao Zlata Dizdarević u Slapnici. Kada je još bila beba rastavili su je od njenih roditelja i poslali je da živi u Švedsku sa drugom porodicom. Kada je odrasla saznala je da u Bosni ima živog oca i brata koji su tražili nju, kao i ona njih. Potraga je trajala više od četiri decenije ali ipak je imala sretan kraj. Zahvaljujući društvenim mrežama i ljudima koji žele da pomognu Nicole (Zlata) je kontaktirala svog rođaka Kladuščanina Izeta Dizdarevića koji pune 22 godine živi u Chicagu. Za njega je čula da zna dosta o prošlim vremenima a i poznaje dosta ljudi u ovom kraju, odakle i potječe.


Informacije koje je ona imala su godina i mjesto rođenja, a o svojim roditeljima znala je samo njihova imena Šefik i Hanča. Znala je i da ima brata o kojem nije znala ništa više. Kada se njen rođak Izet raspitao kod svojih prijatelja i rođaka o ovoj porodici, za par sati saznao je da Zlata ima rođenog brata i živog oca. Majka i otac rastali su se u prošlosti, a u svojim drugim brakovima imali su još djece pa je Zlata bogatija za još 13 polubraće i sestara (6 sa majčine strane i 7 sa očeve). Nije dugo trebalo da ta informacija dođe do njenog oca i rođenog brata koji jedva čekaju trenutak kada će im Nicole doći, upoznati ih i razmjeniti sa njima dugoočekivane zagrljaje. Međutim do tog događaja, bližnji su pronašli alternativu. Videopoziv putem društvenih mreža ostvaren je u veoma kratkom roku, a tada su se otac i davno izgubljena kćerka gledali u nevjerici i suzama radosnicama.

Vrijeme ipak donosi svoje, a porodica ma koliko daleko bila uvijek će naći način da se sastane, a u tom trenutku vrijeme svakako stane i tada se stvaraju najljepše uspomene. Ne mislimo da su Nicole i njen otac zakasnili, naprotiv imat će još pozitivnih i posebnih sjećanja koja će skupa ostvarit, a ovo saznanje je samo početak odnosa između kćerke i oca.

Trend radio/Nejra M.-Lj

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa