MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Veliki neredi u zatvorima u Boliviji, zatvorenici traže pristup lijekovima i medicinskoj pomoći

Smrt jednog zatvorenika za kojeg se sumnja da je bio zaražen koronavirusom, pokrenula je velike nerede u četiri najveća zatvora u regiji Cochabamba u Boliviji.Reuters piše da zatvorenici traže pomoć ljekara i lijekove kako bi se spriječili novi smrtni slučajevi od posljedica zaraze koronavirusom.

Lokalni mediji su prenijeli fotografije na kojima su prikazani zatvorenici kako se penju na krovove zatvor tražeći pristup lijekovima i medicinskoj pomoći.

Zaštitnik prava građana Cochabambe Nelson Cox pozvao je timove ljekara da procijene stanje unutar zatvora kako bi se spriječili novi smrtni slučajevi.

Cox je kazao da je od posljedica koronavirisa do sada preminulo osam zatvorenika čime je pojačao zabrinutost u vezi sa širenjem zatvorenika u zatvoru.

Vlasti su do sada prijavile više od 60 smtnih slučajeva usljed zaraze koronavirusom u zatvorima na teritoriji cijele Bolivije koji su pretrpani.

U toku prethodnih nekoliko mjeseci bilo je još smrtnih slučajeva za koje se smatra da su izazvani koronavirusom, ali ove sumnje nisu potvrđene jer su skromni kapaciteti za testiranje u ovoj zemlji.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa