MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

16.oktobar Svjetski dan hrane obilježen u velikokladuškoj “Drugoj srednjoj školi”

Svjetski dan hrane proglašen je 1979. godine na konferenciji Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) kako bi se obilježio dan osnivanja ove organizacije 1945. godine. godine Generalna skupština organizacije usvojila je obilježavanje ovog dana zbog činjenice da je ”hrana preduslov ljudskog opstanka i blagostanja te temeljna ljudska potreba”.
Ove godine slogan obilježavanja svjetskog dana hrane je #ZeroHunger.


Ovaj se datum obilježava različitim akcijama , a koliko je hrana bitna pokazali su i učenici velikokladuške “Druge srednje škole” koji su i ove godine uspješno obilježili ovaj dan u holu škole. Velikim trudom i zalaganjem učenika i profesora raznih zanimanja koje imaju u ovoj školi kao što su, kuhari, pekari i trgovci, između ostalih, ovaj dan bio je ispunjen raznim slatkim i slanim delicijama koje su njihove složne ruke pripremile. Kako nam je rekao direktor škole Fikret Hadžić, današnji datum se tradicionalno obilježava u ovoj školi jer je ovo ustanova koja školuje i stručno osposobljava i buduće kadrove iz oblasti prehrambene proizvodnje.


Oko 820 miliona ljudi u svijetu danas su hronično pothranjena.
Svjetski dan hrane se veže se uz postizanje globalnog cilja: 0 % gladi, koji svijet može ostvariti samo zajedničkim naporom i trudom.

Nejra Mustedanagić Ljubijankić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa