MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

90 zaraženih koronavirusom na talijanskom cruiseru u Japanu

Na talijanskom cruiseru usidrenom u Nagasakiju u Japanu došlo je do izbijanja epidemije koronavirusa, te je do sada ukupno 90 članova posade testirano pozitivno na covid-19, objavila je u petak japanska medijska korporacija NHK.

Japanski dužnosnici istražuju izbijanje epidemije koronavirusa na brodu, koji se već gotovo tri mjeseca radi popravaka nalazi na suhom doku u brodogradilištu u Nagasakiju, gradu s relativno niskom razinom oboljelih, prenosi NHK.

Bolest je na cruiseru Costa Atlantica primijećena u četvrtak, nakon što su dužnosnici iz Nagasakija i tvrtke Mitsubishi Heavy Industry zadužene za popravke i održavanje, objavili da jedan od članova posade ima temperaturu i kašlje.

Brod ima ukupno 623 člana posade 36 različitih nacionalnosti, uključujući i japanskog prevoditelja, ali na njemu nema putnika, budući da je na remontu. U karanteni je na brodu odmah izolirano 47 članova posade, dok je jedan hospitaliziran i stavljen na respirator. Novo testiranje u petak pokazalo je da je pozitivnih na covid-19 još njih 40-ak.

Izvor: ftv

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa