MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

95 studenata iz Općine Sanski Most potpisalo ugovore o stipendiranju

U općini Sanski Most, kontinuirana posvećenost obrazovanju iznova je potvrđena potpisivanjem ugovora o stipendiranju za 95 studenata. Općina je izdvojila značajna sredstva od 140 hiljada maraka kako bi podržala akademsko napredovanje mladih ljudi s područja ove općine.

Ovi stipendisti su redovni studenti koji koji studiraju na akreditiranim državnim fakultetima u Bosni i Hercegovini. Kroz ovu inicijativu, općina želi pružiti podršku mladima u ostvarivanju njihovih obrazovnih ciljeva i olakšati im finansijski teret studiranja.

Sredstva će biti raspodijeljena srazmjerno broju studenata koji su ispunili uvjete za stipendiju. Stipendije će biti isplaćene u devet jednakih mjesečnih rata, pružajući studentima kontinuiranu finansijsku podršku tokom akademske godine.

Ova inicijativa nije samo ulaganje u obrazovanje mladih, već i investicija u budućnost općine Sanski Most. Podržavajući obrazovanje, općina potiče razvoj svojih zajednica i stvara temelje za prosperitet i napredak u godinama koje dolaze.

Mnogi studenti nisu bili u mogućnosti prisustvovati, tako da su njihovi roditelji potpisali ugovore o stipendiranju a oni koji su prisustvovali su izrazili zahvalnost općini Sanski Most na pruženoj podršci i prilici za daljnje obrazovanje.

Ovaj korak ka podršci obrazovanju pokazuje da je općina Sanski Most predana stvaranju prosperitetne budućnosti za svoje građane i da prepoznaje obrazovanje kao ključni faktor za postizanje tog cilja.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa