MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

LP:Derbi u Madridu, Inter mora pobijediti u Njemačkoj

Peto kolo nogometne Lige prvaka moglo bi dati odgovore na brojna pitanja o tome koji klubovi se mogu nadati plasmanu u nokaut fazu, a u utorak se najvažniji meč igra u Njemačkoj između Borussije M’gladbach i Intera.

Lokomotiv iz Moskve na svom terenu će dočekati ekipu Salzburga u grupi A, a eventualnom pobjedom ruski tim mogao bi se ozbiljno uključiti u borbu za prolazak u narednu fazu s obzirom na to da trenutno imaju tri boda, dva manje od Atletico Madrida koji je na drugom mjestu i dva boda više od današnjeg rivala Salzburga.

S obzirom na to da se u drugom meču ove grupe sastaju Atletico Madrid i Bayern, Lokomotiv bi eventualnom pobjedom pod veliki pritisak stavio ekipu Diega Simeonea koja od 21 sat igra protiv aktuelnog prvaka Evrope – ekipe Bayerna, koja je s četiri pobjede već osigurala prolazak u nokaut fazu.

Izuzetno zanimljivo će biti i u grupi B gdje će prvi na teren izaći igrači Šahtara i Real Madrida. Ukrajinci su u prvom meču u Madridu šokirali Kraljevski klub i slavili rezultatom 3:2 te sada nakon četiri kola imaju četiri boda, tri manje od Real Madrida i četiri manje od prvoplasirane Borussije M’gladbach.

U najtežoj situaciji u ovoj grupi je Inter, tim koji nakon četiri kola ima samo dva osvojena boda i njima u današnjem meču protiv Borussije M’gladbach jednostavno igra samo pobjeda da bi zadržali kakve-takve šanse da se plasiraju u narednu fazu.

Iz grupe C već je poznato da će Manchester City kao prvoplasirani tim proći u nokaut fazu, dok će se borba za drugu poziciju voditi između Olympiakosa i Porta. Porto će na svom terenu dočekati upravo Građane, dok se u drugom meču sastaju Marseille i Olympiakos.

U grupi D Liverpool, Ajax i Atalanta vode bitku za prve dvije pozicije, a nakon prva četiri kola Redsi su prvi sa devet bodova, dva više od Ajaxa i Atalante. Liverpool će na Anfieldu dočekati Ajax i eventualnom pobjedom može osigurati plasman u nokaut fazu, dok bi poraz u ovom meču mogao nanijeti velike probleme ekipi Jurgena Kloppa.

U drugom meču grupe, Atalante će na svom terenu kao apsolutni favorit dočekati ekipu danskog Midtjyllanda koja jakon prva četiri kola još uvijek nije osvojila nijedan bod.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa