MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U pucnjavi u Hrvatskoj ubijena žena, ranjeno pet osoba među kojima je i dvoje djece

U pucnjavi u međimurskom naselju Parag u Hrvatskoj, sinoć je ubijena žena, a pet osoba je povrijeđeno, među njima i dvoje djece. Svi povrijeđeni su van životne opasnosti.

Tokom noći tri osobe su privedene. Sigurnosna situacija u naselju Parag je stabilna i pod nadzorom policije te nema dodatnih opasnosti za građane, saopćila je policija, prenio je Index.hr.

“Poduzetim radnjama temeljne, saobraćajne, interventne, specijalne i kriminalističke policije utvrđeno je kako je do pucnjave došlo nakon svađe više osoba, nakon čega je za sada nepoznati počinitelj ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, kojom prilikom je jedna ženska osoba, nažalost, smrtno stradala”, navodi se.

Ranjeno je jedno dijete, jedna maloljetna osoba i tri odrasle osobe. Prema podacima Županijske bolnice Čakovec, svim ranjenim osobama pružena je adekvatna medicinska pomoć.

Prema podacima Županijske bolnice Čakovec, svim ranjenim osobama pružena je adekvatna medicinska pomoć.

“Mogu potvrditi da je jučer u večernjim satima pregledano ukupno osam pacijenata koji su povezani s navedenom pucnjavom. Troje je pušteno doma. Radi se o djetetu koje ima prostrjelnu ranu koje je zbrinuto i pušteno kući, jedno dijete koje je doživjelo stresnu reakciju isto je pregledano i pušteno kući, i jedan gospodin koji je vezan za događaj je pregledan, nije imao nikakvih težih ozljeda i pušten je kući”, rekao je v. d. direktora bolnice Čakovec Igor Šegović, prenio je HRT.

Nažalost, dodaje, jedna ženska osoba, 62. godište, preminula je uslijed teških povreda.

“Četiri osobe su zaprimljene na hirurški odjel, jedna od njih van životne opasnosti, a tri osobe su operirane. Jedna operacija je trajala gotovo čitavu noć, i trenutno se te tri osobe nalaze na respiratoru. Najvjerovatnije će biti sve u redu, ali liječnici i medicinsko osoblje se bori za njihov život”, dodao je.

Svi pacijenti službeno su izvan životne opasnosti, no tri osobe su na respiratoru, što ih nakon tako teških povreda ipak čini životno ugroženima. No, prema trenutnim informacijama trebalo bi biti sve u redu.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa