MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sarajevogas: Ograničena isporuka gasa, nedovoljno za sve kupce u periodu niskih temperatura

KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo i danas (13.01.2022. godine) ima ograničenu isporuku gasa od strane dobavljača Energoinvesta d.d. Sarajevo, saopćeno je iz ovog javnog preduzeća.Kažu kako količine koje dobivaju su nedovoljne da bi se snabdijeli svi kupci u Kantonu Sarajevo, posebno u periodu kada dolazi do značajnog pada temperatura.

“Kako bi se očuvao gasni sistem i osiguralo snabdjevanje gasom kupaca koji nemaju mogućnost korištenje alternativnih goriva, KJKP ‘Sarajevogas’ je zatražio od KJKP ‘Toplane- Sarajevo’ kao i od određenih privrednih i poslovnih subjekata koji su veliki potrošači, da ograniče dnevnu potrošnju gasa”, kažu oni.

Određeni broj kotlovnica KJKP “Toplane- Sarajevo” je već od jučer prešao na korištenje alternativnih goriva, u skladu sa količinama koje su na raspolaganju potrošačima u Kantonu Sarajevo, dodaju.

“Ukoliko se steknu uslovi za isporuku dovoljnih količina gasa, svi potrošači će biti na vrijeme informisani. O svemu su prethodno obavještena nadležna ministarstva KS i FBiH, kao i kantonalna i federalna Vlada”, zaključuju oni.

Tokom jučerašnjeg dana iz Energoinvesta i Toplana-Sarajevo razmijenili su optužbe zbog stanja u snabdijevanju gasom.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa