MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Svečano otvoren renovirani Odjel ginekologije u velikokladuškom Domu zdravlja

Velikokladuški Dom zdravlja dobio je renovirane prostorije ginekološkog odjela koji je do prije nekoliko mjeseci bio u devastiranom izdanju. Svečanosti otvaranja prisustvovala je direktorica Doma zdravlja Velika Kladuša Evresa Okanović, predsjednik Upravnog odbora Denis Osmankić, prof.dr.Kendić Sulejman te uposlenice odjela ginekologije Mirza Ćerimović Šabić, Semira Šahinović, Emela Husić te glavni medicinar Jasmin Ćehić. Renoviranje je, kako nam je rekla direktorica Okanović, započelo još u mjesecu augustu 2021.godine, a završeno je 19. janura 2022.


Renoviranje je obuhvatilo mijenjanje cijelog prostora od fasada do stolarije, keramike i ukupno je uloženo 73 800KM, a veliku podršku dao je upravo menadžment i Upravni odbor Doma zdravlja Velika Kladuša na čelu sa Denisom Osmankićem te kompletan Dom zdravlja. Budžet je prvobitno iznosio 81 000 KM od čega je 50 000 KM dalo Ministarstvo zdravstva USK, dok su ostala sredstva obezbjeđena iz Doma zdravlja. Velika podrška u realizaciji ovog projekta stigla je iz organizacije ”For Life” iz Linca koji su donirali namještaj u vrijednosti 8 000 KM, dok su donacije stigle i od velikokladuških privrednika, što je sve zajedno učinilo da velikokladuški Dom zdravlja danas ima primjeren prostor za pružanje zdravstvene zaštite svim ženama na području Velike Kladuše.


Sredstva koja su ostala, kako nam je rekla direktorica Okanović, bit će u budućnosti uložena u dijagnostiku koja je zastarjela, a njena obnova značila bi bolje, kvalitetnije i preciznije preglede, kao i bolje uslove rada za medicinsko osoblje. Kako nam je rekao prim. prof.dr.Sulejman Kendić, prostor je sada primjereno uređen za davanje osnovnih zdravstvenih usluga, a postoji nada da će se u budućnosti
poraditi i na opremi, odnosno uređajima koji bi omogućili kvalitetnije preglede i uslugu.
Doktor Kendić dodao je i da je hendikep Velike Kladuše što nema više porodilišta u sklopu Doma zdravlja, ali da se nada da će u budućnosti i to dobiti novu priliku i uslove za rad.
Predsjednik upravnog odbora Denis Osmankić, izrazio je zadovoljstvo što je došlo do realizacije ovog značajnog projekta kako za osoblje Doma zdravlja, tako i za sve pacijente, a sve se to uspjelo i unutar jednog od najtežih perioda koji su pogodili zdravstvo a to je pandemija koronavirusa.

”U budućnosti će se nastaviti raditi na poboljšanju uslova rada za korisnike Doma zdravlja kako ne bi bili primorani odlaziti u neke druge ustanove ili privatne kilinike, a ujedno će se raditi na realizaciji više projekata koji će omogućiti bolje uslove rada svim uposlenicima”, poručio je Osmankić.

Trend radio/Nejra M.-Lj.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa