MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Na utrci “Race for the Cure” u Sarajevu hiljade ljudi dalo podršku ženama oboljelim od raka

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja.

U glavnom gradu BiH šetnju je predvodilo više od 500 heroina (žena operisanih od karcinoma dojke) u rozim majicama te domaći i međunarodni zvaničnici koji su pružili institucionalnu podršku projektu. Pridružilo im se nekoliko hiljada sudionika.

Na ulicama Sarajeva na ovaj način slavi se život i ženama koje boluju od karcinoma dojke izražava podrška da nisu same u svojoj borbi.

Cilj utrke i šetnje je da se ukaže na potrebu redovnih pregleda žena, kako bi se na vrijeme prevenirala bolest raka s obzirom na činjenicu da se radi o izlječivoj bolesti ukoliko se ona otkrije na vrijeme.

U Europi, zahvaljujući “Race for the Cure” organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju.

Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom na to da se radi o najučestalijem karcinomu kod žena.

Organizacija Think Pink – Zajedno smo jedno, koja organizuje utrku se već dugi niz godina bavi osnaživanjem zdravlja žena kroz različite aktivnosti, kako podizanja svijesti, informisanja i edukacije, tako i kroz pružanje direktnih zdravstvenih usluga i usluga psihosocijalne podrške ženama koje se suočavaju sa karcinomom dojke, ali i zdravim ženama u cilju jačanja svijesti o važnosti redovnih pregleda i brige za svoje zdravlje.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa