MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nove mjere vlade u Italiji

U Italiji je epidemiološka situacija stabilna, u posljednja 24 sata manje osoba je testirano na korona virus i manje je registrovanih novih slučajeva, a vlada je sinoć donijela paket novih mjera, piše agencija Ansa.

Zabrinjava porast hospitalizovanih u odjeljenjima intenzivne njege, a naročito preminulih, jer je u jednom danu 39 osoba umrlo od posljedica korona virusa.

Mnogi mediji na naslovnoj strani donose vijest da je od korona virusa umro i otac čuvenog fudbalera Franćeska Totija, Enco Toti.

Imao je 76 godina, a liječen je na kovid-odeljenju rimske bolnice “Spalankano”.

Sinoć je italijanska vlada donijela paket novih mjera usmjerenih na suzbijanje širenja kovida-19.

Zabranjuju se kontakt-sportovi na amaterskom nivou, publika na stadionima ne sme da puni više od 15 odsto ukupnog kapaciteta, zabranuju se školske ekskurzije, ostaju zatvorene diskoteke, sale za ples, ali se mogu održavati kongresi i sajmovi.

Nove mjere zabranjuju rad barova, pabova, poslastičarnica i restorana nakon 24 sata, a od 21 sat zabranjuje se točenje alkohola pred barovima.

Priredbe i spektakle moguće je održavati, ali se na 200 ograničava broj posjetilaca u zatvorenim prostorima, a do 1.000 na otvorenom.

Na snazi ostaju mjere za religiozne i civilne ceremonije kao što je vjenčanje, u tim porilikama dozvoljeno je prisustvo maksimalno 30 osoba.

“Vlada snažno sugeriše”, upravo je taj termin upotrebljen u dokumentu, da se izbegavaju okupljanja u kućama i da se, prilikom privatnog druženja sa osobama koje nisu dio domacinstva, nose zaštitne maske.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa