MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Afganistanska mreža pedofila zlostavljala oko 500 dječaka

U afganistanskoj provinciji Logar otkrivena je mreža pedofila uključenih u zlostavljanje najmanje 546 dječaka iz šest škola.

Neke od žrtava zlostavljanja od tada su ubijene, tvrde organizacije koje su prve otkrile videozapise zlostavljanja koji su objavljeni na Facebook stranici.
Pet porodica ubilo je svoje sinove nakon što su njihova lica viđena na videozapisima objavljenim na društvenim medijima. Još dva dječaka – od 13 i 15 godina – ubijeni su prošle sedmice, iako počinioci nisu poznati.

Organizacija civilnog društva, The Logar Youth, socijalna i civilna institucija, koja djeluje u regiji 16 godina, objavila je opseg zlostavljanja nakon što je otkrila više od 100 video zapisa na stranici društvenih medija.Institucija istražuje druge srednje škole u regionu, vjerujući da je hiljade djece moglo biti zlostavljano.

Mohammed Mussa, vodeći socijalni radnik u toj instituciji, tvrdi da su učitelji, direktori i službenici lokalnih vlasti umiješani u krug zlostavljanja.

„Dječaci s kojima smo razgovarali u dobi između 14 i 20 godina, a slučajevi su prijavljeni u relativno sigurnim područjima. To je jedan od razloga zašto mislimo da bi brojke mogle značajno porasti “, rekao je. “Počinioci bi mogli koordinirati, jer razumiju da ako se protiv njih poduzmu zakonske radnje otkrit će se i da su radili kao grupa, te da se ne radi o izoliranom incidentu.”

federalna.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa