MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Agan Bunić zakazao vanrednu sjednicu Skupštine USK o svojoj smjeni

Predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona Agan Bunić zakazao je vanrednu sjednicu za 18. novembar s dvije tačke dnevnog reda od kojih je jedna prijedlog odluke o njegovom razrješenju s funkcije.Četvrta vanredna sjednica počet će u 10 sati, a poslanici će razmatrati i prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine USK iz reda Kluba poslanika Bošnjaka.
Bunić je zakazao vanrednu sjednicu nakon zahtjeva poslanika, a kako je najavio i Klub SDA u Skupštini USK.

U zahtjevu podsjećaju da je 12. novembra trebala biti održana vanredna sjednica Kluba poslanika Bošnjaka, ali da ona nije realizovana zbog neusvajanja dnevnog reda u okviru kojeg se trebalo razmatrati povlačenje kandidata s mjesta predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine USK iz reda Kluba poslanika Bošnjaka koji je potvrđen 20. decembra prošle godine.

“S obzirom da je izjašnjavanje o predloženom dnevnom redu (13 za, osam protiv i pet suzdržanih) pokazalo da polovina poslanika u Klubu Bošnjaka u Skupštini USK želi raspravljati o narušenom dignitetu Skupštine USK do čega je došlo plasiranjem kompromitirajućih sadržaja u medijskom prostru BiH u vezi sa predsjedavajućim Skupštine USK Aganom Bunićem, smatramo neophodnim održati vanrednu sjednicu Skupštine na kojoj bismo zauzeli stavove u vezi sa navedenim okolnostima”, navodi se u zahtjevu. Predloženi termin je Bunić usvojio iako bi ovo moglo značiti njegovu smjenu.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa