MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ako pobijedi Trumpa: Biden obećao da će sljedeći potpredsjednik SAD-a biti žena

Joe Biden, bivši potpredsjednik SAD-a, izjavio je tokom debate u nedjelju da će njegov potpredsjednik biti žena ako ga Demokratska stranka izabere za svog predsjedničkog kandidata.Predstavnici njegove kampanje potvrdili su da je on spreman ozbiljno se pozabaviti ovim pitanjem, kao i da je upoznat s procesom koji uključuje izbor potpredsjedničkog kandidata jer je i sam bio u tom položaju 2008. kada je Barack Obama postao američki predsjednik, piše CNN.

Do sada su svega dvije žene bile kandidirane za potpredsjednicu SAD-a, i to Geraldine Ferraro za demokrate 1984. i Sarah Palin za republikance 2008. Bilo je i manjih stranaka koje su nerijetko birale žene da ih predstavljaju, ali nisu zaslužile ni dovoljno glasova ni pažnje na izborima.

Imena koja se spominju kao najvjerovatniji Bidenov odabir su senatorice Kamala Harris, Amy Klobuchar i Elizabeth Warren, guvernerka savezničke države Michigan, Stacey Abrams, kandidat za guvernerku savezničke države Georgije, ali i Michelle Obama, bivša prva dama SAD-a, koja uživa veliku popularnost u svojoj zemlji.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa