MARKETING

Amerika: Policajka zabunom upotrijebila pištolj umjesto šokera i usmrtila muškarca

Na snimkama s kamera koje se nalaze na policijskoj uniformi vidi se kako bivša policajka Kimberli Poter iz Minesote u ruci drži oružje i upire ga u 20-godišnjeg Daunta Rajta koji se opirao uhićenju.

U narednih nekoliko trenutaka došlo je tragičnog razvoja događaja koji je doveo do smrti Rajta i zauvijek promijenilo život Kimberli Poter, piše Si-En-En.

Nakon pucnjave čuje se kako policajka govori: “O ne! S*anje, upravo sam ga upucala”.

Policija je Rajta, muškarca crne boje kože, zaustavila zbog istekle registracijske dozvole. Preminuo je vrlo brzo nakon što ga je Poter upucala prilikom uhićenja.

Kimberli Poter optužena je za ubojstvo iz nehaja prvog i drugog stupnja. Suđenje joj počinje u srijedu u Minesoti. Izjasnila se kako nije kriva za ubojstvo. U slučaju da bude osuđena, čeka ju kazna do 15 godina zatvora.

“Policajka je namjeravala upotrijebiti elektrošoker, ali je umjesto toga slučajno upucala Rajta pištoljem”, rekao je načelnik gradske policije.

Naime, izgleda da je Poter uistinu zabunom upotrjebila krivo oružje, što potvrđuju snimke. Neposredno prije pucnjave, čuje se kako Poter govori: “Koristit ću elektrošoker. Pazite, elektrošoker, elektrošoker”.

No, ovo nije jedini slučaj gdje je policija zabunom koristila vatreno oružje umjesto elektrošokera.

2018. godine policajka iz Kenzesa je također namjeravala koristiti elektroškoker kako bi smirila muškarca koji se tukao s njezinim partnerom, ali je umjesto toga slučajno ispalila iz pištolja. Osumnjičeni je preživio, a kazneni postupak protiv policajke je odbačen.

Kako bi spriječila da dođe do ovakvih incidenata, policija trenira službenike za precizniju upotrebu elekrošokera. Uče mehaniku uređaja, kako i kada ga koristiti i gdje ga moraju nositi na uniformi.

“Oružje se nalazi na mojoj desnoj strani jer sam dešnjakinja”, rekla je instruktorica Elison Ešnult. “Elektrošoker bi se trebao nositi na suprotnoj strani”, dodala je.

Osim što je pištolj znatno veći i teži od plastičnog elektrošokera, crne je boje. Elektrošoker je jarko zelene.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo