MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Antony Blinken stigao u Izrael u jeku rata, sastat će se sa Netanyahuom

Državni sekretar SAD-a Antony Blinken stigao je u Izrael gdje će održati niz važnih sastanaka sa izraelskim zvaničnicima.

Blinken dolazi u Izrael u jeku izraelskih napada na Gazu, ali i napetosti unutar samog Izraela. Brojni vojnici i dalje se nalaze na jugu države, ali i na sjeveru gdje se svakodnevno oglašavaju sirene zbog najava napada sa područja Libana koje većinom organizuju pripadnici Hezbollaha.

Uoči posjete Izraelu, Blinken je održao konferenciju za medije gdje je govorio o tome kako Sjedinjene Američke Države u potpunosti podržavaju Izrael.

“U Izraelu ću se sastati sa premijerom Benjaminom Netanyahuom, predsjednikom Isaacom Herzogom, kao i predstavnicima naše ambasade. Posvećeni smo tome da Izrael dobije sve što treba kako bi se odbranio. Već je dio te pomoći na putu prema Izraelu”, rekao je Blinken.

Ovo će biti ujedno i prva posjeta nekog stranog zvaničnika Izraelu od subote kada je eskalirao sukob između Hamasa i Izraela. Prema zvaničnim informacijama i palestinskih i izraelskih zvaničnika, na obje strane je već do sada zabilježeno više od 1.000 mrtvih.

Osim sastanaka sa izraelskim zvaničnicima, predviđeno je da se Blinken sastane i sa predsjednikom Palestinske samouprave Mahmoudom Abbas.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa