MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Auto-slalom Velika Kladuša 2024: Uspješno takmičenje u spretnosti vožnje automobilom za osobe sa invaliditetom

Jučer je u Velikoj Kladuši održano osmo po redu takmičenje u spretnosti vožnje automobilom za osobe sa invaliditetom pod nazivom “Auto-slalom Velika Kladuša 2024”. Ovaj događaj organizovao je Savez udruženja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Unsko-sanskog kantona, uz finansijsku podršku Općine Velika Kladuša.


Na takmičenje se prijavio 21 takmičar, a učešće je uzelo ukupno 16 takmičara, od čega 3 žene i 13 muškaraca iz dva Udruženja paraplegičara Unsko-sanskog kantona. Takmičenje se održalo u krugu Transporta u Polju, a učesnici su imali priliku pokazati svoju spretnost u vožnji automobilom kroz pet različitih radnji, demonstrirajući svoje vještine i umijeće.

Rezultati su sljedeći:


U kategoriji žena (Klasa: Women / Ručne komande), najbolje rezultate postigla je Mahira Kaljković iz Cazina sa vremenom od 2:04.306, dok su drugo i treće mjesto zauzele Fata Salihć i Rusmira Kovačević, također iz Cazina.


U kategoriji II Paraplegija ručne komande, Irfad Rekić iz Velike Kladuše zauzeo je prvo mjesto sa vremenom od 1:19.135. Drugo mjesto pripalo je Elvisu Hodžiću, dok je treće mjesto osvojio Alaga Hozanović, oba iz Velike Kladuše.

Klasa III Hemipareza donijela je pobjedu Josipu Balinoviću iz Velike Kladuše sa vremenom od 1:34.498, dok su Hasan Begović i Muharem Pilipović zauzeli drugo i treće mjesto.

U kategoriji Ostali, Faruk Šakinović iz Velike Kladuše bio je najbrži sa vremenom od 1:14.656. Mehmed Hrnčić i Zuhdija Bašić zauzeli su drugo i treće mjesto.


Rezultati su pokazali visoku razinu spretnosti i vještina svih učesnika, potvrđujući važnost ovakvih događaja.


Organizatori su izrazili zahvalnost svim učesnicima, volonterima i Općini Velika Kladuša na podršci, najavljujući još veća i bolja takmičenja u budućnosti.


Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa