MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Autobus iz BiH izgorio na autoputu u Sloveniji, putnici se na vrijeme spasili

Autobus koji je prevozio 55 putnika iz Sarajeva za Minhen zapalio se u Sloveniji na dolenjskoj autocesti, nedaleko od Novog Mesta. Uzrok požara je kvar na motoru. Povrijeđenih nije bilo jer su svi putnici na vrijeme napustili vozilo.

PU Novo mesto je za 24ur.com saopćila da je požar izbio na vozilu na autocesti kod Zagrada pri Otočcu. Autobus bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka zahvatio je plamen zbog kvara na motoru. Vozilo, iz kojeg je na vrijeme izašlo svih 55 putnika, zapalilo se nekoliko minuta iza ponoći.

Vatrogasci GRC Novo mesto osigurali su mjesto događaja, ugasili požar koji se iz motornog prostora proširio na cijeli autobus, pomogli vučnoj službi u uklanjanju uništenog autobusa te očistili cestu.

Interventna služba DARS-a pobrinula se za regulaciju saobraćaja na autocesti, uklanjanje oštećenog autobusa i odvoz putnika, javlja Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje.

Kako javlja Uprava, u 4.42 sata na autocestnom odmorištu Starine u smjeru Novog Mesta ponovno se zapalio isti autobus nakon što ga je vučna služba udaljila s mjesta događaja. I ovoga puta požar su ugasili vatrogasci GRC Novo mesto.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa