Autori popularnog animiranog serijala dolaze u Veliku Kladušu

Bruca Braca Bruda Brada Showcase: Autori i protagonisti popularnog bh crtića idu na turneju

Povodom najavljene druge sezone animiranog serijala, autori i producenti animiranog serijala „Bruca Braca Bruda Brada“ obići će šest gradova Bosne i Hercegovine u kojima će upriličiti promotivne događaje za fanove najpopularnijeg bosanskohercegovačkog crtanog. Iz Helem Nejse umjetničkog kolektiva i Fondacije “EKIPAˮ poručuju da će u okviru predstojeće turneje posjetiti Banja Luku, Zenicu, Tuzlu, Mostar, Bihać i Veliku Kladušu. 
Udruženi sa lokalnim umjetničkim i aktivističkim organizacijama i samostalnim kreativcima,
organizirati će edukativne i kreativne radionice sa ciljem da “skontaju ideju za jednu od
epizoda BBBB serijalaˮ, kako je objasnio Admir Čular, Čika Gagara, ispred autorskog team-a
serijala. 
“Kada smo u februaru pozvali fanove BBBB serijala da kreiraju svog lika/avatara i nominuju ga/nju za ulogu u jednoj od epizoda predstojeće sezone, pokazali smo kako na kreativan način uključiti publiku u svijet BBBB fikcije. Taj nam se pristup dopao, a očigledno se dopao i publici, pa smo odlučili da taj eksperiment guramo dalje. U gradovima koje ćemo posjetiti, raja će imati priliku da zajedno sa nama “brejnstormaˮ ideju neke nove epizode BBBB serijala, da zajedno napišemo uvodnu scenu, da glumimo i snimimo likove…ˮ, dodao je Čika Gagara. 
Na radionicama u okviru predstojeće BBBB promo turneje, fanovi crtanog će imati priliku da sa scenaristima scenarija prođu kroz cjelokupan kreativni proces, nauče kako doći do ideje i iskuse kako se od ideje pravi materijal za dobru priču, upoznaje tehnike snimanja glasova i animacije. 
Radionice će staviti fokus na teme kao što su: nemar lokalnih vlasti prema problemu javnih gradskih površina; problemi muzičke industrije u BiH; odlazak mladih iz tzv. “pasivnih krajeva“ u BiH; problem obrazovanja i obrazovnog sistema u BiH, izbori u BiH – anomalije u sistemu; lokalšovinizam kao jezgra nacionalističke mržnje te korupcija kao žarišni problem BiH društva.

Helem Nejse kolektiv i Fondacija EKIPA će u radionicu u Velikoj Kladuši realizirati 19. maja u Alternativnom domu kulture, a prijave na radionicu su otvorene putem web site-a BBBB.ba. Radionice se realizuju u sklopu projekta koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva a koji ima za cilj artikulirati i ojačati glasove mladih u javnoj areni kao i kritične rasprave o aktuelnim pitanjima unutar BiH.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo