MARKETING

Aviobomba eksplodirala u blizini željezničke stanice u Minhenu, tri osobe povrijeđene

Najmanje tri osobe su povrijeđene u eksploziji aviobombe u blizini glavne željezničke stanice u Minhenu i glavnog željezničkog čvorišta u ovom gradu, prenose njemački mediji

Kako piše Bayerischer Rundfunk, ekplozija se dogodila u blizini jednog od gradilišta što je prouzrokovale i potpunu obustavu željezničkog saobraćaja.

“Čuo se jak prasak, a zatim se stvorio stub dima. Tri osobe su povrijeđene, jedna teže. Prema informacijama policije i vatrogasaca, lokacija eksplozije nalazi se u blizini željezničke pruge. Policija i vatrogasci već su na terenu, a helikopter savezne policije kruži iznad područja”, rekao je portparol policije.

Kako su naveli, željeznički saobraćaj u Minhenu bit će privremeno obustavljen .

“Željeznički saobraćaj je privremeno obustavljen. Policija je ogradila područje. Izvan njega, nema opasnosti”, rekli su iz policije.

Ministar unutrašnjih poslova Joachim Herrmann je u izjavi za njemački BILD izjavio kako su krhotine bombe nakon eksplozije odletjele stotine metara.

“Tokom bušenja i radova, pogođena je aviobomba teška 250 kilograma iz Drugog svjetskog rata. Krhotine su letjele stotine metara. Trenutno pretražujemo cijelo područje”, naveo je Herrmann.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo