MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bajden odobrio dodatnu vojnu pomoć Ukrajini vrijednu 800 miliona dolara

Sjedinjene Države poslaće drugi paket pomoći u naoružanju za Ukrajinu vrijedan 800 miliona dolara, saopštio je predsjednik Džozef Bajden u srijedu nakon što je prvo podijelio vijesti s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Bajden je telefonski razgovarao sa Zelenskim nakon što je odobrio dodatnih 800 miliona dolara pomoći u naoružanju, municiji i drugoj vojnoj pomoći Ukrajini, saopštila je Bijela kuća.

“Ukrajinska vojska koristila je naoružanje s razornim posljedicama koje smo joj pružili. Dok se Rusija priprema da intenzivira svoj napad u regiji Donbasa, dodijela dodatnog naoružanja nastaviće pružati Ukrajini kapacitete da se odbrani”, navodi Bajden u saopštenju.

Posljednji paket vojne pomoći uključuje artiljerijske sisteme, artiljerijsku municiju i oklopna vozila. Bajden je takođe odobrio transfer dodatnih helikoptera Ukrajini.

Smatra se da je to obećanje od vitalnog značaja nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio u uotrak da su mirovni pregovori s Ukrajinom ušli u “ćorsokak”, optužujući Kijev za kršenje prethodnih sporazuma.ž

“Bez dodatnog naoružanja ovaj rat će se pretvoriti u beskonačno krvoproliće koje će širiti bijedu, patnju i razaranja. Mariupolj, Buča, Kramatorsk, lista se nastavlja. Niko neće zaustaviti Rusiju izuzev Ukrajine s teškim naoružanjem”, piše Zelenski na Tviteru u srijedu, prenosi UPI.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa