MARKETING

Bakir Izetbegović u Velikoj Kladuši o aktuelnim pitanjima u BiH

Danas je u organizaciji Općinske organizacije SDA Velika Kladuša upriličena tribina pod nazivom “Odgovori SDA na aktuelna pitanja“. Prisutnim člananovima i simpatizerima se obratio, pored predsjednika općinske organizacije Asmira Ćufurovića i potpredsjednika Stranke Demokratske Akcije Šemsudina Dedića, i predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović.

U svom obraćanju Bakir Izetbegović je dao odgovore na aktuelna politička pitanja, te je istakao prednosti SDA u odnosu na druge stranke, okupljene “protiv SDA”. Pored osvrta na sadašnju vlast u USK i BiH, po pitanju odlaska mladih, Izetbegović je rekao kako ne može zaustaviti odlazak, ali može usporiti kroz razno-razne programe, obzirom da BiH ne može konkurisati sa Njemačkom koja će kroz 10 godina imati 40 miliona slobodnih radnih mjesta.

Na pitanje novinarke Trend radija, kada je u pitanju sporna izjava Izetbegovića o tome da se Bošnjački narod prebrojao koja je pokrenula lavinu reakcija, predsjednik SDA ističe da na taj način šalje poruka da su Bošnjaci snažni i mogu odgovoriti na eventualne prijetnje Srbije, te da samo snažna SDA znači mir u Bosni i Hercegovini. Za buduće planove Izetbegović kaže da “ćemo morati ponovo braniti ono što smo jednom odbranili… jer oni prijete našem identitetu, vjeri i egzistenciji”.

Prema njegovim riječima SDA nudi Krajini i Velikoj Kladuši izdvajanje sredstava i unapređenje investicija, koje u ovom momentu traže ubrzanje procedura. Pored gorućih pitanja SDA teži ka dobrosusjedskim odnosima i poštivanju međunarodnih ugovora.

Potpredsjednik stranke Šemsudin Dedić je govorio o tome da je SDA oslonac Bošnjačkom narodu za razliku od ostalih stranaka baš zbog toga što ova stranka obilazi sve lokalne zajednice, bez obzira da li je izborna godina ili ne. Po riječima Dedića, najvažnije u ovom momentu je jedinstvo koje se može boriti protiv loših politika koje blokiraju rad institucija.

Asmir Ćufurović u svom obraćanju je  istakao da je ova tribina planirana i redovna aktivnost Općinske organizacije SDA Velika Kladuša i da vjeruje u pobjedu SDA na predstojećim izborima. Također je naglasio da je Velika Kladuša čuvar Bosne, Bošnjaka i podrška Stranki Demokratske Akcije koja nudi rješenja na sva goruća pitanja i probleme u našoj državi i da će se ti projekti realizirati u skorijem periodu, prvenstveno misleći na oktobarske izbore. Cilj današnje tribine je upoznati građane Velike Kladuše  sa svim onim što jest ideja SDA i na koji način će stranka dati odgovore na sve izazove koji predstoje.

Lajla Žalić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo