MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bećirović i Komšić od danas u New Yorku, lobirat će da bude usvojena rezolucija o Srebrenici

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i Željko Komšić otputovali su u New York gdje će danas prisustvovati predstavljanju Nacrta rezolucije kojom se 11. juli proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

Nacrt rezolucije bit će predstavljen iza zatvorenih vrata.

Prijedlog rezolucije naći će se na dnevnom redu sjednice Ujedinjenih nacija početkom maja. Ako bude usvojen, u svijetu će se svake godine 11. juli obilježavati kao Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Ovaj prijedlog posljednjih sedmica izazvao je brojne konflikte između Srbije i Bosne i Hercegovine, pa su se tako nedavno žestoko verbalno sukobili Bećirović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ovom lažovu Bećiroviću što je pisao knjige protiv Srba da poručim jednu stvar. Pošto se pravio pametan i rekao da nije problem u Dodiku nego u Vučiću”, kazao je Vučić i Bećirovića nazvao sitnim lažovom i falsifikatorom.

“Ja tebi to ne mogu dati jer si ti niko i ništa kao što si uvijek bio sem sitnog lažova i falsifikatora. Nisi ti pobijedio već Nijemci, Amerikanci i Englezi. A koliko, borit ćemo do posljednje kapi znoja, dat ćemo sve od sebe. Vidjet ćemo. Borba im neće biti laka”, kazao je Vučić.

Prethodno je Bećirović za Vučića kazao kako je jedan od onih u regionu koji šire obmane i laži i da u BiH nije glavni problem Dodik, već upravo Vučić.

“Stoga bi se međunarodni zvaničnici morali zapitati kakve instrukcije Vučić daje Dodiku. Morao bi početi poštovati suverenitet i nezavisnost i teritorijalni integritet BiH i da se prestane miješati u unutrašnje stvari”, rekao je Bećirović.

U međuvremenu, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će ovaj bh. entitet krenuti u secesiju ako bude usvojena rezolucija o genocidu u Srebrenici.

Također, sazvao je i veliki narodni miting za četvrtak u Banjoj Luci s kojeg želi, između ostalog, poslati poruku da Srbi s Bošnjacima ne mogu živjeti.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa