MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bećirović na tribini u Kladuši: U Predsjedništvu ću biti čuvar BiH i svih njenih građana

Danas je na velikokladuškom Starom gradu održan predizborni skup SDP-a na kojem su predstavljeni kandidati ove političke partije sa USK-a za sve nivoe vlasti. Skup je počeo sat vremena kasnije od planiranog zbog kašnjenja delegacije SDP-a, koja je nešto ranije boravila u Bužimu.

Podršku kandidatima ukazali su svojim prisustvom i predsjednik  SDP BiH Nermin Nikšić, kao i kandidat za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

Dobrodošlicu prisutnima je poželio predsjednik OO SDP Velika Kladuša Aladin Ćerimović koji je istakao važnost izlaska na predstojeće izbore i izrazio uvjerenje da će nakon 2. oktobra SDP biti najznačajniji faktor na bh političkoj sceni. Ćerimović  je pozvao građane da svoj glas daju kandidatima SDP-a i  dr. Denisu Bećiroviću, kako je rekao, budućem članu Predsjedništva BiH. Dodao je i to da je velikokladuški SDP u zadnje tri godine doživio reformu i poboljšao izborni rezultat. Osvrnuo se i na lokalnu vlast za koju je rekao da nije ispunila ništa od obećanja datih građanima.

Pored Ćerimovića, prisutnima su se  obratili Fatka Kulenović, nosilac liste SDP-a za Skupštinu USK, Razim Halkić, predsjednik kantonalnog odbora SDP i nosilac liste za Federalni parlament i Albin Muslić, nosilac liste za Parlament BiH. Između obraćanja predstavljeni su kandidati SDP-a sa područja USK za sva tri nivoa vlasti.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH je u svom obraćanju rekao da je našu zemlju u zadnjih 7 godina napustilo preko pola miliona ljudi i da aktuelna vlast nije učinila ništa da se to uspori. Izrazio je nadu da će promjena vlasti vratiti vjeru ljudima u mogućnost postojanja pravne države.

“Sa SDP-om i Denisom Bećirovićem dolazi vladavina prava gdje će svi građani biti jednaki pred zakonom”, rekao je Nikšić.

Na samom kraju prisutnima se obratio i dr. Denis Bećirović, kandidat SDP-a i Udružene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Bećirović je u svom izlaganju kritikovao, kako je naveo, “troglavi režim”.

“Oni su političke ulizice i svoju priču prilagođavaju mjestu i sagovorniku. Ja jednako govorim na svakom pedlju države BiH i nemam različite priče kao oni”, rekao je Bećirović. Na samom kraju dodao je da se kandidirao za funkciju člana Predsjedništva da bi bio čuvar BiH i svakog njenog čovjeka.

Nakon završetka skupa desio se incident gdje je grupa zvanica sa svadbe, koja je bila zakazana poslije tribine, verbalno napala organizatore skupa sa obrazloženjem da im je uzurpiran termin svadbe.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa