MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bećirović se sastaje sa Stoltenbergom u sjedištu NATO-a u ponedjeljak

U ponedjeljak, 16. januara, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg će se sastati članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisom Bećirovićem se u sjedištu NATO-a.

Kako se navodi u saopćenju NATO saveza, neće biti izjava za medije.

Podsjetimo, Bećirović se nedavno oglasio povodom “pojedinih proizvoljnih tumačenja kojima se problematizira NATO put BiH”, te poručio se država Bosna i Hercegovina jasno opredijelila za euroatlantske integracije.

“Kao član Predsjedništva BiH koristit ću svaku priliku da dodatno ubrzam put države Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo NATO-a. Moji stavovi o pitanjima koja su vezana za NATO put naše države, kao i o drugim važnim temama za Bosnu i Hercegovinu, bit će u skladu sa državnim a ne uskostranačkim interesima. Naša država mora intenzivirati saradnju s NATO-om u vojno-odbrambenoj dimenziji, kao i u aktivnostima koje su povezane sa poimanjem sigurnosti: ekonomski aspekt sigurnosti, vladavina prava, borba protiv korupcije, prirodne nepogode i suprotstavljanje savremenim i nekonvencionalnim sigurnosnim prijetnjama”, istakao je tada Bećirović.

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo