MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Berina Murić i Ervin Keranović najbolji sportaši za prošlu godinu


U sklopu obilježavanja 23.februara Dana općine Velika Kladuša, sinoć je u dvorani u organizaciji Sportskog  saveza općine, održana manifestacija ”Izbor i proglašenje najboljih sportaša i sportskih klubova za 2019. godinu.”
Nagrade su dodijeljene u različitim kategorijama, tako je
Ervin Keranović iz NK ”Krajišnik” proglašen za najboljeg sportistu 2019. godine , dok je za najbolju sportašicu proglašena Berina Murić iz Atletskog kluba ”Krajišnik”.


Karate klub ”Regeneracija” proglašen je za najbolji sportski klub 2019., dok je trener ovog kluba Mirzet Beganović ponio laskavu titulu najboljeg sportskog trenera u 2019. godini.
Pored glavnih priznanja  dodjeljena su priznanja i za invalidni sport, školski sport podijeljen u kategorije osnovne i srednje škole, priznanja za sportske nade od kojih se u budućnosti očekuje da ostvare odlične rezultate, a dodijeljena su i specijalna priznanja Sportskog saveza.

Cijelu manifestaciju dodatno su uljepšali nastupi  članova SPK ”Gloria” i folkloraši  Udruženja ”Ašik Kaldrma”.
 Današnji program počinje u 13h, kada će po prvi put biti uručeno javno priznanje „Počasni građanin Velike Kladuše“ Staniši Primožu, vlasniku firme Akrobat, a uz ovo priznanje bit će dodjeljene općinske Plakete i Zahvalnice. Najveće općinsko priznanje „Februarska nagrada“ ni ove godine neće biti dodijeljeno.

U večernjem programu održaće se kulturno zabavna manifestacija „Tebi grade“ uz nastupe velikokladuških KUD-ova i vrtića.

Trend radio / Nejra M.-LJ.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa