MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bh glumac Adnan Hasković u Bodrumu snima film “Moonchild” u produkciji Netflixa

Adnan Hasković i Ahmed Imamović u Bodrumu snimaju distopijski film “Moondchild” u produkciji Netflixa. Riječ je o režiji Emrea Cosara i Fatiha Akina, koji je cijenjeno ime u filmskoj industriji.

“Moonchild” je postapokaliptični film čija se radnja događa u 4000. godini. Svijet je pod vodom nakon nuklearne katastrofe. Civilizacija je na rubu nestanka, a oni koji su uspjeli preživjeti se bore sa džinovskim mutantima, ribama predatorima i zavodljivim sirenama.

Ovo je također filozofska priča u koju je uključen reditelj. Njegova priča o mentalnoj iscrpljenosti bit će paralelna fizičkoj iscrpljenosti glavnih likova tokom filma.

Kao što je već navedeno, reditelj i scenarista filma je Emre Cosar, a kreativni producent je Fatih Akin, proslavljeni njemačkih reditelj i dobitnik brojnih svjetskih priznanja.

Adnan Hasković igra jednu od glavnih muških uloga. Kazao je da je ovo do sada najintrigantnija uloga u njegovoj karijeri. Riječ je o karakteru poput Šekspirovog Macbetha smještenog u budućnosti, s obzirom na to da igra poremećenog te krajnje beskrupuloznog i brutalnog kralja.

Ahmed Imamović je koscenarist projekta i specijalni supervizor rediteljskog departmenta. Adnan i Ahmed su i kreativni producenti filma. U “Moondchildu” će se, pored Adnana i mladih turskih glumaca, pojaviti i Rade Šerbežija.

Film će se do polovine ovog mjeseca snimati u Bodrumu, a ekipa se potom seli u Istanubul, gdje će snimati do kraja godine. Premijera se očekuje na jesen 2023.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa