MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bh. klizačice zabilježile odlične nastupe na međunarodnom takmičenju u Beogradu

Na međunarodnom takmičenju u umjetničkom klizanju “16th Europa Cup Skate Helena”, koje je održano protekle sedmice u Beogradu, učestovao je i bh. tim sa četiri takmičarke klizačkog kluba Ice group Sarajevo.

U konkurenciji takmičarki iz preko 15 zemalja, naše predstavnice imale su odlične nastupe u svojim kategorijama.

Svoje najbolje rezultate na ISU takmičenjima su ostvarile juniorska reprezentativka BiH Hena Uzunović, sa osvojenih 72,77 boda, čime je najavila odličan nastavak sezone, te Ada Korić u kategoriji Cubs sa ostvarenih 34,20 boda i osvojenim 10. mjestom.

Na takmičenju su nastupile još i Eva Sužnjević u kategoriji Intermediate novice koja je osvojila 20. mjesto, te Sara Mujčić u kategoriji Intermediate novice, zauzevši 24. mjesto.

“Posebno raduje činjenica da se na zvaničnoj rang listi European Criteriuma, sve takmičarke klizačkog kluba Ice Group Sarajevo nalaze u prvih 20. mjesta u svojim respektivnim kategorijama. Klub je izuzetno zadovoljan sa nastupom i rezultatima bh. tima u Beogradu i njihovim napretkom. U nastavku klizačke sezone naše klizačice nastupiće na međunarodnom takmičenju Sofia trophy u Bugarskoj početkom februara, te na Državnom prvenstvu Bosne I Hercegovine koje se održava u Skenderiji 18. i 19.02.2023. godine”, poručuju u saopćenju.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa