MARKETING

Bh. plesači učestvuju na Evropskom prvenstvu u Hip Hopu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sa preko 50 plesačica i plesača, iz pet bh. klubova, učestvovali su na Evropskom prvenstvu u Hip Hopu koje se održava u Skoplju u Sjevernoj Makedoniji od 2. do 6. jula.

Uz našu zemlju na prvenstvu su učestvovali najbolji plesači iz još 20 Evropskih zemalja, njih preko 2.000. BiH plesnu reprezentaciju čini preko 50 plesača koji dolaze iz klubova: Plesni centar „Just Dance“ i Plesni klub „Fresh Generation“ iz Sarajeva, Plesni klub „Nika“ iz Sokoca, Plesni klub „Maris“ iz Trebinja te Plesni klub „Gemma“ iz Banja Luke.

U jakoj konkurenciji ostvarili su zapažene rezultate: formacija juniora iz „Just Dance“ koju čini 19 plesača starosne dobi od 12 do 15 godine zauzela je 15 mjesto, formacija Djeca 2 sa 17 plesača starosne dobi od devet do 12 godina zauzela je deseto mjesto u Evropi. Najzapaženiji rezultat je ostvarila juniorka Ema Paldum iz Sarajeva, također članica ovog kluba, zauzevši 25 mjesto u solo plesu u konkurenciji od 128 plesača.

Edina Lubarda, voditelj Plesnog centra „Just Dance“ kaže da u bilo kojoj vrsti sporta a posebno u plesu koji većina naših sunarodnjaka ne doživljava kao sport potrebni su ogromni napori i podrška za uspjeh.

„Nadamo se da će neko od nadležnih institucija prepoznati rad svih nas koji radimo sa djecom i dati podršku za njihov napredak i uspjeh, jer djeca su bili najbolji ambasadori svoje zemlje gdje god da odu“, kaže Lubarda.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo