MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

BH Pošta će penzije isplaćivati na kućnu adresu, primatelji dužni imati maske i olovke

BH Pošta je obavijestila penzionere koji svoje penzije primaju preko njihovih usluga da će penzije, kao i do sada, dobiti na kućnu adresu.”Isplata penzija kreće početkom naredne sedmice i BH Pošta će, poštujući usvojene mjere Kriznog štaba, koje se odnose na oprez u komunikaciji sa korisnicima penzija/mirovina, nastojati, u što kraćem roku završiti isplatu”, stoji u saopćenju BH Pošte.

Navode kako zbog novonastale situacije izazvane pandemijom koronavirusa, te zbog zaštite radnika BH Pošte i korisnika njihovih usluga, ulažu napore da korisnici ne budu uskraćeni za usluge, uključujući i sve korisnike penzija.
“Korisnici koji svoje penzije primaju na kućnu adresu dužni su, u cilju svoje zaštite i zaštite radnika BH Pošta, prilikom posjete poštonoše nositi zaštitne maske i rukavice”, stoji u saopćenju.

Također, preporuka je da svaki korisnik penzije obezbijediti olovku za potpis čeka kako bi se, i na taj način, smanjila mogućnost zaraze.
“Za one korisnike koji su u posebnoj zdravstvenoj izolaciji, poštonoša će iznos penzije zajedno sa čekom prethodno ubaciti u kovertu, pozvoniti na vrata te ostaviti kovertu ispred vrata”, navodi se u saopćenju.

Dodaju kako je korisnik penzije dužan u priustvu poštonoše uzeti kovertu, izbrojati novac, potpisati ček te isti vratiti u kovertu i kovertu ostaviti ispred vrata.

“Poštonoša će za to vrijeme biti na preporučenoj udaljenosti od najmanje dva metra, nakon čega će preuzeti kovertu sa potpisanim čekom”, stoji u saopćenju pristiglom iz BH Pošta.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa