MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

BiH zahvaljujući Muzaferiji prvi put ima učesnika u finalu Svjetskog kupa, ponosna je na uspjehe

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija uspjela je danas izboriti i drugi plasman u finale Svjetskog kupa, a nakon historijskog uspjeha oglasila se i nije krila sreću.

Finale Svjetskog kupa u skijanju se sastoji od četiri utrke u obje konkurencije u kojima nastupa samo po 25 najboljih takmičara. Muzaferija je izborila finale u dvije discipline (spust i super G) te će tako nastupiti 22. i 23. marta u austrijskom Saalbachu.

Nakon osvajanja 13. mjesta u današnjem superveleslalomu u Kvitfjelu, završila je na 23. mjestu ukupnog plasmana u disciplini superveleslalom, a isti je plasman zauzela i u spustu.

“Gornji dio staze bio je jako dobar, na zadnjem prolazu imala sam podij, ali me je jedna greška puno koštala. No, opet sam sretna jer sam se kvalifikovala za finale. Mislim da je nakon jako dugog dana zbog prekida i pomjeranja ovo dosta dobar rezultat”, izjavila je Muzaferija.

Ističe da je nakon jučetrašnje vožnje mnogo bolje znala šta je očekuje.

“Znala sam puno bolje stazu, mogla puno više napadati, vjerovala u svoje skijanje, međutim utrka je od starta do cilja i greška me je puno koštala”, naglasila je sjajna Visočanka.

Dodaje da u posljednja dva mjeseca pruža izuzetno dobre rezultate te da uživa u utrkama, ali da ostaje žal što od početka sezone nije bila na ovome nivou. Ona će biti prva skijašica iz BiH koja je nastupila u finalu Svjetskog kupa zbog čega je, kako navodi, sretna i ponosna te će pokušati odvesti što bolje i ostvariti dobar rezultat u finalu.

Nada se da će njeni uspjesi dati podstrek mladim skijašima u BiH da ne odustaju od svojih ciljeva, vrijedno treniraju i da u tom rezultat mora doći.

Još jednom je ponovila kako se nada da će BiH dobiti utrku Svjetskog kupa te da naša zemlja ima dobar potencijal za to.

Elvedina Muzaferija osigurala je plasman u finale Svjetskog kupa u superveleslalomu i spustu, gdje nastupa samo 25 najboljih skijašica u sezoni. Finalna utrka u superveleslalomu je 22., a u spustu 23. marta, a finale se održava u Saalbachu.

klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa