MARKETING

Bihać: Predstavljeni najnoviji trendovi u svijetu frizura

U Bihaću se jučer uz godišnjicu Asocijacije frizera i kozmetičara Unsko-sanskog kantona (USK) održala i prva Balkanska revija frizera u kojoj su najbolje kreacije predstavili frizeri iz Turske, regiona i Bosne i Hercegovine.

“Okupili smo 150 frizera iz balkanskih zemalja. Cilj nam je u estetskom smislu lakše pratiti svjetske i kreirati vlastite nove modne trendove. S druge strane, zajedno ćemo se lakše izboriti za bolji status i veća prava u svojim državama“, kazao je Isman Dizdarević, predsjednik Asocijacije frizera i kozmetičara Unsko-sanskog kantona i predsjednik Organizacionog odbora Balkanske revije frizera.

Pokrenuta je inicijativa da se većim frizerskim salonima odobri prodaja preparata za kosu što će im omogućiti dodatnu zaradu, ali i direktniju komunikaciju sa klijentima.

„Ko to bolje svakom klijentu, svakom građaninu može reći koju farbu ili šampon za kosu da kupi od samih frizera, i zato od tog projekta nećemo odustati”, objašnjava Sanin Fazlić, predsjednik Saveza frizera BiH.

Dodaje da se na nivou države BiH radi na reorganizaciji školovanja u EU Wet sistem kako bi frizeri tokom školovanja imali više praktične nastave.

“Cilj nam je da nakon ove teške korone započnemo zajedničkim snagama da stvorimo bolje uvjete za najljepšu profesiju na svijetu”, objašnjava Saya, majstoriz Srbije.

Na reviji su predstavljeni najnoviji preparati za njegovanje kose.

„Imamo novi proizvod za keratinski tretman kose bez formaldehida koji olakšava rad i koji ne ugrožava zdravlje. Predstavili smo ga u Americi i sada ovom revijom praktično prezentiramo ovaj proizvod kolegama iz balkanskih zemalja“, kaže Ilker Javruturk, frizer stilista iz Istanbula.

Dodaje da mu je druženje sa dobrim ljudima u BiH bilo dovoljan motiv da putuje skoro 1.500 kilometara.

Revija je oduševila frizere iz Sarajeva, Viteza, Bugojna, Mostara, Bihaća, Cazina, Bosanske Krupe, Bosanskog Petrovca, Velike Kladuše, Bužima, Sanskog Mosta i Ključa, koji su, kažu, dobili nove ideje za zimu i proljeće 2022. godine.
Veliki broj frizera iz Velike Kalduše bio je prisutan a poznati velikokladuški frizer Mirfo Hašić ispred AFiK-a je predstavljao svoje modele, te je zajedno sa njim, plaketu zahvalnosti za doprinos u radu AFiK-a USK dobila i Kaja Melkić, poznata velikokladuška frizerka.

Revija je održana u skladu sa epidemiološkim mjerama i svi gosti su morali predočiti ili potvrdu o vakcinaciji ili negativan antigenski test.

IZVOR: BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo