MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bihać: Prijevremeni izbori za gradonačelnika u februaru

Građani Bihaća za nešto više od mjesec dana ponovo će na biračka mjesta. Ovoga puta glasat će za novog gradonačelnika, jer je dojučerašnji prvi čovjek grada, Šuhret Fazlić, zbog mandata u Skupštini kantona odstupio sa gradonačelničke fotelje…

Odlukom Centralne izborne komisije BiH prijevremeni izbori za četiri gradonačelnika i dva načelnika u Bosni i Hercegovini biti će održani petog februara iduće godine. Novi gradonačelnik birati će se i u Bihaću između pet kandidata. Oni dolaze ispred ispred političkih subjekata, i to Elvedin Sedić iz POMAK-a, Hamdija Abdić iz SDA , Adnan Habibija iz SDP-a , a za gradonačelnika će se boriti i dva nezavisna kandidata, Amarildo Mulić i Damir Đug. Danas u 16,00 sati istekao je rok do kojeg su politički subjekti trebali dostaviti imena kandidata CIK-u BiH. 

Izbori za gradonačelnika Bihaća biće održani 5. februara. Prije toga, svi kandidati će u dvosedmičnoj kampanji moći predstaviti svoj program. Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas će izvršiti žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću.

Izvor:RTV USK

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa