MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bihać proslavio 760. rođendan: Gradonačelnik dijelio tortu građanima i uručio nagrade

Grad Bihać danas proslavlja 760. rođendan. Na gradskom trgu građanima je tradicionalno podijeljena rođendanska torta koju su napravili privrednici i ugostitelji, a održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su uručene nagrade.Rođendansku tortu dijelili su učenici Mješovite srednje škole u Bihaću i gradonačelnik Šuhret Fazlić koji se zahvalio svim donatorima koji su doprinijeli u izradi ove torte.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Bihaća dodijeljena su priznanja “Povelja 26. februar”, Plaketa branilaca-oslobodilaca Bihaća, Plaketa Grada Bihaća, nagrada “Japodski konjanik” i zahvalnice.

Gradonačelnik Fazlić je u svom obraćanju čestitao svim dobitnicima nagrada i priznanja, kazavši da su ovogodišnji nagrađeni pojedinci i kolektivi potvrda nesebičnog truda i zalaganja u razvoju grada Bihaća u proteklom periodu.

“Danas kada slavimo 760. godina našeg grada moramo se prisjetiti svih naših sugrađana koji nisu s nama, a koji su od osnivanja Bihaća do danas dali doprinos da se ponosimo imenom Bihać. Sačuvali smo čast grada Bihaća, pokazujući pri tome humanost i potrebu da se uvijek pomogne onom ko je u nevolji. Imamo se čime ponositi i uzdignute glave ime našeg grada pronositi širom svijeta. Bihać je uvijek njegovao najveće civilizacijske vrijednosti i antifašizam i bez obzira na to kakva nas nevolja pogodi, mi se zajedno znamo izboriti. Imamo razloga za optimizam, imamo snage i ljude da se nametnemo kao regionalni centar ovog dijela BiH i realizacijom projekata poput Nacionalnog parka Una i aerodroma Bihać u tome možemo zajedno i uspjeti”, rekao je Fazlić.

Dopredsjedavajući GV-a Asmir Budimlić rekao je kako je Bihać, uprkos burnoj historiji, jedan otvoreni, tolerantni i kosmpolitski te multietnički i multikulturalni grad.

“Ovo je naš grad, a napredak i razvoj našeg grada su zajednički interesi i ciljevi o kojim se moramo ujediniti. Realizacija spomenutih projekata jeste razlog za optimizam, ali su i dodatni motiv za sve nas. Projektima nastojimo utjecati na negativne trendove koji nisu mimoišli ni naš grad, prije svega da zaustavimo odlaske mladih ljudi u tuđinu”, rekao je Budimlić.

Na svečanoj sjednici nastupali su članovi Muzičke omladine Bihaća pod vodstvom prof. Adnana Busuladžića zajedno s Farukom Pečenkovićem i Mirzom Toromanović koji su izveli numeru “Ulicom Bišća”.
Tokom prethodnih dana organizovan je niz kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija, a gradonačelnik je obišao i najstariju građanku Bihaća Zemku Kurtović koja ima 94 godine.
Obilježavanje rođendana Bihaća završava se malonogometnom revijalnom utakmicom u Sportskoj dovrani i koncertom KUD Krajina.

Klix.ba/Trend radio


Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa