Bivši ministar u sarajevskoj Šestorci Malik Garibija povlači se iz politike

Bivši ministar za rad i socijalnu politiku u Kantonu Sarajevo, odlučio se povući iz politike i nastaviti svoj rad u nevladinom sektoru a vijest je na svom Twitter profilu potvrdio Irfan Čengić, Garibijin kolega iz SDP-a BiH.

Navodno bi bivši ministar karijeru trebao nastaviti u nevladinom sektoru, specifično na području humanitarnog rada.

Malik Garibija ostaje član SDP-a BiH, a mnogi se pitaju koji su to motivi za napuštanje aktivnog bavljenja politikom koja u našem društvu donosi vrtoglave dobiti u vidu visokih naknada za rad i povlastica u kojima političari uživaju.

Malik Garibija rođen je 1989. godine u Sarajevu gdje je završio studij na Fakultetu političkih nauka te aktivno sudjelovao u radu nevladinih organizacija, u Institutu za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka te kao istraživač u Centru za studije o izbjeglim i raseljenim osobama Fakulteta političkih nauka. Nakon završenog studija profesionalni radni angažman započeo je u Socijaldemokratskoj partiji BiH kao savjetnik za PR.

Obnašao je funkciju ministra rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica u Vladi Kantona Sarajevo u periodu od decembra 2018. godine do početka 2020. godine.

Ranije se u medijima kao i na njegovom zvaničnom Twitter nalogu moglo čitati kako mu je provaljeno u mobitel te da su mu analizirani podaci.

Šta su razlozi za odluku o napuštanju bavljenja politikom, trebali bismo saznati kasnije danas kada će se bivši ministar o svojoj odluci obratiti na društvenim mrežama.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo