MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Boris Johnson se oporavio od koronavirusa, u ponedjeljak se vraća na posao

Premijer Velike Britanije Boris Johnson se oporavio od koronavirusa i planira se od ponedjeljka vratiti na posao svakodnevnim obavezama.New York Post piše da bi se Johnson naredne sedmice trebao sastati s ministrima iz svog kabineta koji će ga uputiti u sva aktuelna zbivanja s koronavirusom.
Naime, kriza u Velikoj Britaniji je uslijedila zbog zabrinutosti njegovog kabineta da je situacija s karantinom otišla predaleko, kako piše New York Post pozivajući se na britanski Telegraph.

Također, ova zemlja sada teži masovnom testiranju na koronavirus kako bi se na taj način što efikasnije odgovorilo na sprečavanje širenja koronavirusa, a premijer Johnson se na čelo vlade vraća u kritičnom trenutku kada ministri, nakon više od mjesec od uvođenja kriznih mjera, od njega očekuju nove smjernice zbog planova za izlaznu strategiju.
Johnson se također suočio s kritikama opozicionih političara koji tvrde da je previše sporo reagovao na izbijanje koronavirusa.

Podsjećamo, Johnson je 12. aprila pušten kući iz bolnice St Thomas u Londonu, u koju je primljen 5. aprila nakon što je utvrđeno da je zaražen koronavirusom. Britanski premijer je u početku imao lakše simptome bolesti, ali mu se u bolnici stanje pogoršalo, te je proveo tri dana na intenzivnoj njezi.

Prema najnovijim podacima, u Velikoj Britaniji je od posljedica koronavirusa do sada preminula 18.791 osoba.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa