MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Borjana Krišto prisustvovala kraljevskom prijemu u Londonu

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto nazočila je jučer Kraljevskom prijemu u povodu predstojeće ceremonije krunidbe britanskog kralja Charlesa III. u Londonu.

Na marginama prijema susrela se s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom, predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom i predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

U odvojenim susretima Krišto je informirala europske zvaničnike o učinku novoga saziva Vijeća ministara u prvih 100 dana rada.

Istaknula je da su načinjeni značajni iskoraci u radu o čemu u prilog govori i činjenica da je na sjednicama usvojeno preko 530 materijala, te da je neupitna opredijeljenost Vijeća ministara europskim integracijskim procesima.

Krišto je posebice istaknula da je uspostavljena vlast na svim razinama te da su stečen uvjeti za ubrzan nastavak u provođenju reformi.

Također je kazala kako je prioritetno, najkasnije u narednih šest mjeseci, napraviti ograničene promjene Ustava BiH i cjelokupnu izmjenu izbornog zakonodavstva na način da se osigura stvarna ustavna jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda. Dodala je da je radi toga nužno izvršiti implementaciju presude Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju na svim administrativno-političkim razinama kao i implementaciju svih presuda Europskog suda za ljudska prava.

Europski zvaničnici su izrazili zadovoljstvo usljed uspostave vlasti na svim razinama u BiH i kazali da Bosna i Hercegovina ima njihovu kontinuiranu potporu na svom europskom putu.

Tijekom kraljevskog prijema predsjedateljica Krišto se susrela s princom Willijamom i princezom Kate Middlton i uputila im srdačne čestitke u povodu sutrašnje krunidbe kraljevskog oca Charlesa III, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH .

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa