MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bosna i Hercegovina ima prvakinju Evrope

Azra Dedić, članica Džudo kluba Una iz Bihaća, stigla je u Kelnu na evropski tron. Ona je u Njemačkoj zasjenila veoma jaku konkurenciju i sasvim zasluženo se okitila titulom najbolje u Evropi.

Djevojka koja boluje od Daunovog sindroma ovim rezultatom je napravila iskorak i u odnosu na svjetsku bronzu koju je osvojila prošle godine i tako još jednom potvrdila da je istinska šampionka.

Bišćanka je inače, na osnovu vrhunskih dosadašnjih rezultata, zaslužila i majstorsko zvanje u borilačkim vještinama, koje je potvrdila na Ljetnom kampu Džudo saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Porodica i prijatelji dočekali su Azru i njenog trenera Fikreta Bečića po povratku iz Kelna, a bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i predstavnici Sportskog saveza Grada Bihaća ugostili su Azru i odužili joj se okačivši sliku zlatne djevojke na zgradi Gradske uprave Bihaća.

“Super se osjećam i presretna sam što sam osvojila zlatnu medalju koja mi puno znači. Nije bilo nimalo lako proći kroz sve to, ali probila sam led i evo osvojila zlato. Neopisiv je osjećaj kada stojiš na tronu. Trenirala sam naporno cijelo vrijeme prije takmičenja, tako da sam pomalo i umorna. Morala sam da u jutarnjim satima trčim sa trenerom i radim svakodnevno. Roditelji, brat, prijatelji i trener su mi bili najveća podrška cijelo vrijeme. Sada ću odmarati sa porodicom. Ovim putem bi poručila svima da ne odustaju od onog čime se bave i da do uspjeha slijede svoje snove“, kaže Azra.

Pored Azrinih roditelja, velike zasluge za uspjeh zlatne djevojke iz Bihaća pripada njenom treneru Fikretu Bečiću koji ističe da nije izenađen ovim što je Azra ostvarila, jer je to od nje i očekivao s obzirom na višegodišnji rad, trud i napore koji su uloženi u to.

Azra Dedić rođena je 1994. Džudom se bavi 12 godina, prva je osoba s Daunovim sindromom zaposlena u Bosni i Hercegovini, a sigurno je da će se još čuti za njene uspjehe.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa